Vaihtelua aamuihin

Syön lähestulkoon joka aamu kaurapuuron marjoilla ja mehukeitolla. Siitä on tullut tapa ja ilman aamupalaa ei tule enää lähdettyä mihinkään. Aamulla tarvitsen myös ainakin kaksi kuppia kahvia käynnistyäkseni. Viime aikoina olen innostunut kokeilemaan erilaisia tuorepuuroja ja ne tuovat kivaa vaihtelua puuroarkeen.

Aamupala on aineenvaihdunnan käynnistymisen kannalta olennainen. Itse käytän päivittäin myös MCT-öljyä, jota sekoitan aamupuuron sekaan. MCT-öljy on valmistettu kookoksesta. Hyvien rasvojen on todettu tekevän hyvää aivotoiminnalle. Kookosen on todettu myös edistävän kilpirauhasen toimintaa, mikä on itselleni kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavana yksi syy miksi käytän tätä päivittäin.

IMG_5323

Tuorepuuroissa on vain mielikuvitus rajana. Tähän puuroon laitoin:

1 dl kaurahiutaleita

2 dl dl kauramaitoa 

1 dl mustaherukoita

0,5 dl chia siemeniä

puolikas banaani 

Aamulla koristelin puuron goji-marjoilla, mustikoilla ja puolikkaalla banaanilla.

Oikeasti en mittaile määriä, vaan teen tuntumalla. Perussääntö tuorepuuroon on 1dl kaurahiutaleita/chia-siemeniä + 1dl nestettä (kauramaito, mantelimaito, maito, vesi, jne.) + 1dl massaa (luonnonjugurtti, raejuusto, banaani, rahka, jne.)

Jos haluaa vielä makeuttaa, niin voi lisätä sekaan hunajaa, vanilijajauhetta tai vaikka kanelia.

IMG_5284 2

IMG_5308

IMG_5288

Suosittelen kokeilemaan!

Tämän voi myös ottaa helposti mukaan työpaikalle, jos ei ehdi nauttimaan kotoa käsin.

-Jenni E.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s