Vappuaaton ajatuksia

Tähän vappuaattoon on mahtunut räntäsadetta, hot joogaa, auringon pilkahduksia, perheen kanssa vietettyjä hetkiä ja makuelämyksiä.

Olimme vanhempien luona päivällä grillaamassa hampurilaisia. Noin 8 kk talvitauon jälkeen ne maistui ihan mielettömän hyvältä.

 

img_6553-1.jpg

Hyvännäköinen taidonnäyte, vaikka itse sanonkin. Kokemusta noista hommista on, nimittäin olin juuri täyttänyt 14-vuotta, kun aloitin Mc Donald´sissa työt. Tein siellä 18-vuotiaaksi asti töitä koulun loma-aikoina, viikonloppuina ja joskus myös iltaisin.

Olin 7-luokalla koulussa kun kesätöihin pystyi hakemaan konseptilla: tienaa 1500 markkaa tekemällä töitä 10 päivää. (IHANAT markat, kuin vanha oikein oon!!:) Tämän pariviikkoisen jälkeen minulle tarjottiin mahdollisuutta jatkaa siellä koulun ohessa. Mitään rahallista pakkoa minulla ei ollut siihen että kävin töissä jo noin nuorena. Mutta halusin tienata omaa rahaa, jota käytin sitten parhaaksi katsomalla tavalla. Tein esimerkiksi ylisuuria puhelinlaskuja tuplaamalla pakettiini kuuluvat tekstiviestit, joita oli vaivaiset 1000 kpl. Mutta myös matkustin. Kuuluin Comenius-ohjelmaan yläasteella, jonka tavoitteena oli lisätä tietoutta Euroopan kulttuurin ja kielten monimuotoisuudesta. Meitä oli noin kymmenkunta oppilasta, jotka matkustettiin Unkariin ja myöhemmin 9-luokalla Italiaan ja myös meillä Suomessa majoitimme Italialaisia. Yhteydet ovat säilyneet ja edelleen vaihdellaan kuulumisia Italialaisten kanssa. Heistä muutama oli käymässä Suomessa viimeksi pari kesää sitten. Silloin yksi heistä laski että se oli hänen seitsemäs kerta Suomessa. Ja hän ei edes uskalla lentää vaan tulee tänne nykyisin aina autolla 🙂

Myös 16-vuotiaana seurasin silloista pari vuotta vanhempaa ihastustani Fuengirolaan, kun hän suoritti koulun työharjoittelun siellä. Ja kuinka ollakaan nyt näin 14 vuoden jälkeen matkaan taas samaan kaupunkiin.

IMG_5967.jpg

IMG_5921

img_5960.jpg

IMG_5959

Illalla herkuteltiin jäätelöllä, rypäleillä ja melonilla. Kunnon äitinä unohdin kaupasta simat tai oikea super-äitihän olisi tietysti tehnyt ne itse. Paikkasin kuitenkin tilannetta tekemällä vissy-sitruuna drinkkejä ja upottamalla sinne mahdollisimman monta pilliä. Pojat ei sitten edes muistaneet kysellä siman perään 🙂

Kukkia kävin myös ostamassa, koska säätiedotus lupaa vihdoin lämpöisempää tänne. Huomenna pitäisi jo auringon paistaa, joten ne koristaa meidän kodinhoitohuonetta siihen asti.

IMG_5912.jpg

IMG_5916

Vappuaaton komiikkaa tarjosi nuorempi poikani. Hän soitti minulle ja pyysi kaupasta ilmapalloja. Kertoi juuri oppineensa naapurilla puhaltamaan niihin ilmaa. Olin jo kuitenkin melkein kotona, joten en enää kääntynyt takaisin kauppaan. Illalla mentiin saunaan ja vanhemman pojan kanssa ihmeteltiin missä nuorempi viipyy. Hän oli kynsisaksilla puhkaissut ilmapallon, teipannut sen varusteteipillä ja tuli esittelemän kuinka hän saa ilmaa puhallettua palloon 😀  Siinä on hieman päättäväinen kaveri, joka keksii kyllä keinon. Tuosta tahdonvoimasta voisi ottaa oppia.

Asenne ratkaisee!

-Jenni E.

 BLOGLOVIN

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s