TÄSMÄISKU FLUNSSAA VASTAAN

Heippahei!

Ja ihanaa perjantaita! 🙂 Kiireinen viikko takana, mikä tekee sen että viikonloppu tuntuu vieläkin paremmalta. Ei edes ole sen suurempia suunnitelmia viikonlopulle niin saa hengähtää ja tehdä mitä mieli tekee.

Flunssa mikä vaivasi toista viikkoa meinaa tulla takaisin. Poikani ovat myös niiskuttaneet ja välillä valittelevat kurkkukipua. Olen yrittänyt ottaa nyt kaikki keinot käyttöön ja nujertaa pöpön. Tein eilen keittoa, mitä olen monesti tehnyt flunssan iskiessä. Tämä on kyllä hyvää syötävää myös ihan terveenäkin;)

Porkkana-bataattisosekeitto

noin 1 l vettä 

1 iso sipuli

2-3 valkosipulin kynttä (minulla oli nyt yksikyntisiä valkosipuleita)

Bataattia (noin 600-800 gr) 

3 isoa porkkanaa 

Valmistus: 

Keitä vesi kiehuvaksi. Lisää kasvisliemi, bataatti, porkkanat ja sipuli. Lisäsin myös purjosipulia ja tuoretta chiliä. Chiliä kannattaa laittaa oman maun mukaan. Anna keiton kiehua noin 30 min tai kunnes juurekset on kypsiä. Soseuta keitto. Lisää ruokakermaa, kaurakermaa tai esim. koskenlaskijaa ja kiehauta uudelleen. Keitto on hyvää ilman ruokakermaakin, mutta välillä on käynyt pieniä virhearvioita chilin kanssa (koska tulisuus vaihtelee..) niin ruokakerma on ollut aika hyvä lisä keitossa;) 

IMG_6427-2

IMG_6429-2

IMG_6439-3.jpg

Lisäsin keittoon vielä inkiväärimehua, kurpitsansiemeniä sekä raejuustoa. 100% luomu inkivääritiiviste on itselleni aika uusi tuttavuus, mutta mahdottoman hyvä sellainen. Laitan sitä teehen, joihinkin ruokiin sekä sitä voi hyvin laittaa vaikka smoothien sekaan. Inkiväärihän tunnetusti on hyvä flunssalääke sekä edistää ruoansulatusta ja ehkäisee tulehduksia. Kurpitsansiemenet taas sisältävät paljon mm. sinkkiä, magnesiumia ja rautaa, joten niilläkin on terveyttä edistäviä vaikutuksia, eikä pelkästään se että ne sopii hyvin keiton väreihin:D Kurpitsansiemenissä kannattaa suosia vain luomua! Hintaero ei ole suuri, eikä tule kaupanpäälle ympäristömyrkkyjä.

IMG_6448-2

Kivaa viikonloppua! Ja pysykäähän terveinä!

-Jenni E.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s