NAISTENPÄIVÄ

Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Naistenpäivä on virallinen juhlapäivä monissa maissa. Naistenpäivän tarkoitushan on ”juhlistaa naisten sosiaalisia, poliittisia ja taloudellisia saavutuksia, mutta samalla myös nostaa esiin asiayhteyksiä, joissa edistystä edelleen tarvitaan”.

Itselleni naistenpäivä ei merkitse sitä että miehen täytyy muistaa ostaa suklaata tai kukkia, vaan mielestäni on hienoa että kansainvälisesti huomioidaan naisten asemaa ja tasa-arvoa, varsinkin maailmalla. Suomessa asiat on suhteellisen hyvin. Toki meilläkin törmää vielä fraasiin ”naisten euro on 80 senttiä”.

Omaa uraani jos katson taaksepäin, en koe siitä koskaan olleen haittaa tai hyötyä että olen nainen. Sen muistan hyvin kun olin vuosia sitten myymälän esimiehenä ja samassa myymälässä oli myyjänä vanhempi herrasmies, niin asiakkaat aina luulivat häntä myymälän esimieheksi ja yllättyivät kun esimiestä paikalle halutessaan saivatkin minut 😀

IMG_6767IMG_6768

Ostin tämän kuvassa näkyvän kirjan Lontoosta joululomalla. Kirjassa on avattu hyvin naisten asemaa politiikassa, työelämässä ja eritoten johtajina. Yksi fakta kirjasta suoraan lainattuna on ”Of the 195 independent countries in the world, only 17 are lead by women and women hold just 22 percent of seats in parliaments globally”.

Historialla ja eri kulttuureilla on vielä paljon merkitystä nykypäivänä. Mutta se on hyvä että näistä puhutaan sekä asenteita ja ajatusmalleja murretaan. Hyvä me naiset!

IMG_5223 Ihanaa naistenpäivää!

-Jenni E.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s