HABITARE 2018

Kävimme eilen Habitare-messuilla Helsingissä. Yleisesti ottaen messuilla kiertelyn jälkeen tuntui että päässä suhisi kaikenlaisia sisustusideoita ja ajatuksia. Oli todella mielenkiintoista kuunnella eri osastoilla Suomalaisten design yritysten tarinoita. Perehtyä siihen mistä tuotteet valmistetaan ja miten ideat niihin tuotteisiin ovat syntyneet. Nykyisin yritysten arvoista, käytetyistä materiaaleista, ajattomuudesta ja laadukkuudesta on tullut yhä tärkeämpiä kriteereitä hankkiessa uusia huonekaluja tai valaisimia.

Habitare-messuilla keskeisenä teemana oli maanläheisyys, luonnon materiaalit ja sävyt, erilaiset valaisimet ja vihersisustaminen. Messuosastot toisensa jälkeen tuntuivat harmonisilta ja rauhallisilta, mutta kuitenkin ajatuksia herättäviltä. Puun ei tarvitse välttämättä olla paneelina seinässä vaan se voi tulla uudella tavalla osaksi sisustamista esimerkiksi puusta valmistettujen valaisimien kautta.

Alla muutama makupala kuvien muodossa messuilta.

habitare18habitare1

habitare181
Ylläolevat kuvat on Signals -osastolta, missä on sekoitettu ronskisti eri tyylejä.
habit
Be&Liv tuottaa uniikkeja design esineitä ja valaisimia. Kotimainen yritys, joka pyrkii vähentämään hiilijalanjälkeä materiaalivalinnoillaan.
habitare5
Suomalaista käsityötä – Averi Design valmistaa valaisimet koivun viiluvaneerista. Muotokieleltään selkeitä ja valaisee ihanan pehmeästi.
habitare6.jpeg
Innoluxin osastolla oli vahvoja mutta maanläheisiä värejä käytetty sisustuksessa, mitkä erilaisilla- ja eri muotoisilla valaisimilla henki kodikkuutta. Kansikuva on myös Innoluxin osastolta.

puu1.jpeg

flower
Garden & Living myymälän asetelmia. Heidän myymälään täytyy suunnata lähiaikoina tekemään parempaa tuttavuutta.

Messuilla koin myös pientä ahdistusta liittyen tulevan kotimme suunnitteluun ja valintojen tekemiseen. Kuinka osaamme valita oikeat sävyt ja materiaalit kotiimme niin että siitä tulee harmoninen kokonaisuus, eikä tilkkutäkki. Kuitenkin nyt kun jälkikäteen summeerasin messujen antia yhteen niin se oikeastaan vain vahvisti aiemminkin mietittyjä suuntaviivoja ajattomista ja aidoista materiaaleista.

Sisustustekstiileissä villamatot, pellava ja luonnolliset murretut sävyt saa jalansijaa. Haluaisinkin nyt hankkia meille ensimmäiset pellavalakanat. Onko teillä antaa suosituksia?

Aurinkoista sunnuntain jatkoa!

-Jenni E.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s